Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

RoPS nujersi FC Hämeenlinnan

 

RoPS nujersi FC Hämeenlinnan


Ykkösen kotiavaukseen haastavista lähtökohdista lähtenyt FC Hämeenlinna löysi osan uskottavuudestaan.

FC Hämeenlinnan taival miesten Ykkösessä jatkui tappiollisena. Valmennus oli ruuvannut pelitapaa askeleen puolustavammaksi ottaen keskikentän pohjalle lisävoimaa. Puolustus toimikin sarja-avausta paremmin ja kaksinkamppailuihinkin mentiin selvästi hanakammin ja kovemmalla tahtotilalla. Viime viikkoina ontunut hyökkäyspelaaminen loisti kuitenkin täysin poissaolollaan ja RoPS ottikin lopulta melko rutiininomaisella esityksellä pinnat lukemin 0-2 (0-1).

Avausjaksoa pelattiin vieraiden hienokseltaan hallitessa. Kotijoukkueen rivit pysyivät kuitenkin mukavasti kasassa Tatu Mäkelän palattua topparin tontille. Mäkelä saikin Porin vuosiltaan tutun painikaverin, kun väkivahvan Aleksandr Kokon paimentaminen lankesi Tatun harteille. Keskialueella Jose Manuel Rivera osoitti olevansa sarjan parhaita yksilöitä.

Edellä mainittu kaksikko juonikin avauspuolikkaan ainona osuman, kun Rivera otti Kokolta nopean seinän linjan taa ja viimeisteli tyynesti vierasjohdon. Kotijoukkue ei avauspuolikkaalla paikoille päässyt, viimeiset syötöt olivat heikkoja, eikä ajoituksetkaan toimineet toivotulla tavalla. Yleiseen ilmeeseen tullut parannus antoi kuitenkin toiveita paremmasta tulevaisuudesta.

Toinen jakso oli avausjakson toisinto. Vieraat pelasivat fiksusti, puolustivat hyvin ja pyrkivät pelaamaan palloa Riveran ja tuulennopean Emenike Mbachun kautta. Valkoisten hyökkäysyritelmät kuihtuivat lähes järjestään alkuunsa. Olennaisen kertoo se, että paras maalipaikka oli Ozeias Gracianon viuhuva vasara noin 35 metristä. Sen Vilmunen kuitenkin selvitti sormenpäillään.

Lopuss Ossi hinattiin vielä hyökkäyksen avuksi ja miehen korkeuksissa killuvaa kuulaa tavoiteltiin alhaalta lähetetyin täsmäohjuksin. RoPS:n alakerta selvitti pallot muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Harvoissa voitetuissa palloissa kakkospallo menikin jo vierasjoukkueelle. RoPS iski lopussa vielä kertaalleen. Mbachu hassutteli laidallaan hyvän ottelun pelannutta Loorents Hertsiä ja junttasi pallon voimalla etuyläkulmaan. Näin viimeinenkin toivonkipiä avauspisteestä sammui.

Reilun tunnin oikealla laidalla uurastanut Olli Lehtimäki oli tyytymätön taiston tauottua.

- Jos viimeksi romahdimme puolustuspään koomailuun, niin nyt hävisimme matsin hyökkäyspäässä. Puolustuksellisesti olimme ihan ok, voitimme kaksinkamppailuja ja teimme vähemmän virheitä. Hyökkäyssuuntaan olikin sitten hiljaisempaa. Emme päässeet oikeastaan lähellekään maalipaikkoja. Josko nyt olisimme viimein ymmärtäneet tämän sarjan kovuuden, Lehtimäki toivoi.

Päävalmentaja Jussi Lempiselle viime ajat eivät ole olleet sieltä helpoimmasta päästä.

- Ei tämä ole ollut helppo viikko kenellekään. Tämän pelin jälkeen en voi oikein pelaajia syyttää, ilme oli mielestäni hyvin taisteleva. Puolustimme paremmin. Tänään tulessa ollut topparipari on tasapainoisin jonka saamme rakennettua ja siihen olen ihan tyytyväinen, Lempinen totesi.

- Hyökkääminen oli vaikeaa, siihen on toki molemmilla osapuolilla vaikutuksensa. RoPS pelasi fiksusti. Meidän taustallamme peliä ei voi liikaa avatakaan. Vaikea sanoa mikä siinä hyökkäyksessä on alkanut tökkimään. Tällä hetkellä emme vaan kykene parempaan sen asian suhteen, Lempinen puntaroi.

Kevään valitettavan trendinä olleet nilkkavammat saivat tänään jatkoa. Tällä kertaa uhrina oli mainion avausjakson pelannut Lauri Hakanen.

- Lauri tuli tauolla pois väännettyään nilkkaansa. Näitä on tullut jo hieman liikaa. Toiveissa olisi saada kolmikko Suomalainen, Suhonen ja Mononen mukaan jo ensi viikolla. Sitä en osaa sanoa kuinka todennäköistä se on, Lempinen tuskaili.

FC Hämeenlinna jatkaa Ykkösen taivaltaa ensi viikon sunnuntaina Kotkassa, jossa vastaan asettuu kautensa tappioitta avannut FC KooTeePee.

FC Hämeenlinnan tiedotteesta / UrheiluHämeenlinna


Takaisin edelliselle sivulle


FC Hämeenlinna - logo

FC Hämeenlinna - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutRoope Huhtala HJS paitaan

Roope Huhtala HJS paitaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue vahvistuu Roope Huhtalan siirtyessä Tampereen Ilveksen organisaatiosta HJS paitaan kauden 2020 kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Jalkapalloliiga ry:n hallitus päätti torstaisessa vuosikokouksessaan Liigacupin 2015 lohkojaosta.

Lue lisää