Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Härmän kausi käyntiin tappiolla

Härmä lähti sarja-avauksestaan tyhjin käsin kotimatkalle. Pisteet jäi raumalaisille Pallo-Iirojen voittaessa 2-0. Ottelu oli kaksijakoinen, sillä ensimmäisellä puoliajalla Härmä oli kuskin paikalla ja toisella vastaanottavana osapuolena.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli hienoista Iirojen hallintaa. Raumalaiset saivat ensimmäisen kulmapotkunsa 8’minuutilla, mutta ilmatilan herra Ilkka Turunen putsasi tilanteen varmasti. Tämän jälkeen Härmä alkoi saamaan otetta pelistä ja alkoi vyöryttämään tilanteita Jani Tuomalan maalille. Ensimmäisen kerran Tuomala joutui torjuntatöihin 13’minuutilla kun Tatu Mäkelän loistava vapaapotku keskikentältä löysi Anssi Laineen, joka otti rinnalla haltuun ja tälläsi voimalla kohti maalia. Tuomala sai kuitenkin näppinsä vaivoin väliin ja Härmä sai kulman. Jan-Erik Isosompin kulmapotku löysi Kim Lingmanin takatolpalta, mutta ohjaus meni yli maalin. Seuraava maalipaikka siunaantui Aaro Forssille, joka juoksi räväkästi vartijastaan ohi, mutta laukauksesta puuttui voima ja Tuomalalla oli helppo työ poimia pallo syliinsä.

26’minuutilla Iirojen 41-vuotias toppari Vasile Marchis törmäsi maahan rapatun Forssin käteen ja loukkasi nilkkansa. Forss heilutteli tovin kättänsä ja jatkoi ottelua, mutta Marchis lähti ambulanssin kyydillä sairaalaan. Alustavien arvioiden mukaan hänen nilkkansa murtui ja edessä on leikkaus. Rautaranne Forss upotti neljä minuuttia myöhemmin pallon Iirojen maaliin kauniisti rinnalla, mutta linjamies nosti lippunsa pystyyn paitsion merkiksi. 42’minuutilla Laine juoksi räväkästi puolesta kentästä läpi, mutta viimeistely kolahti tolpan kautta maalipotkuksi. Minuuttia myöhemmin Laine pääsi jälleen tontille, mutta kova pommi painui sivuverkkoon. Puoliajalle asteltiin Härmän tehottomassa hallinnassa 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet tekivät vaihdon. Härmältä suihkuun jäi Jonas Ruohomäki ja hänet korvasi Janne Lempinen. Iirot otti Niklas Kuusion pois ja tilalle meni Jussi-Pekka Savolainen. Savolaisen panos raumalaisille oli suuri ja joukkue ottikin pelin haltuunsa heti toisen puoliajan alusta lähtien. Härmä oli syystä tai toisesta hermostunut ja pallo poltti jalassa. 51’minuutilla Iirojen viides kulmapotku tuotti tulosta, kun Stanley Ukwuoma pääsi jälkitilanteesta ampumaan pallonPIirot-Hrm 031 maalin kattoon.

Tunnin pelin jälkeen Härmä sai jälleen pallon Iirojen maaliin, tällä kertaa Jan-Erik Isosompin toimesta. Isosompin keskikentän vapari painui suoraan takakulmaan, mutta erotuomari Arton Ibrahimi näki normaalissa pelitilanteessa virheen ja hylkäsi osuman. Iirot käynnisti vapaapotkusta hyökkäyksen jonka päätteeksi Tommi Viik muistutti, että kuuluu lohkonsa kovimpiin maalivahteihin ottamalla kauniin torjunnan yläkulmasta. Tovi tästä ja keskikentällä loistavasti pelanneen Ilkka Marinin jalat rupesivat kramppailemaan ja hän joutui jättämään kentän. Marinin tilalle meni Otto Ojala. Lopussa Härmältä loppui jalat eikä kirivaihdetta saatu silmään. 2-0 oli enemmän kuin lähellä 74’minuutilla, kun Nico Rinteen kova laukaus pamahti yläriman kautta maaliviivalle ja siitä Viikin hyppysiin. Rinne onnistui lopulta maalinteossa pelikellon näyttäessä täyttä aikaa. Kunnon flipperin päätteeksi pallo lipui Härmän maaliin sinetöiden loppulukemat 2-0.

Härmän paidassa oli tänään peräti neljä Kakkosen debytanttia. Avauksessa heistä oli Jan-Erik Isosomppi ja Kim Lingman, vaihdosta kentälle tuli Otto Ojala ja Valtteri Lattu. Etenkin Lingmanin debyyttiottelu sujui hyvin eikä nuoren miehen tarvitse hävetä lainkaan suoritustaan. –Se on hieno saada pojille ekat minuutit oikeissa miesten peleissä, Hyökyvaara totesi viitaten Isosomppiin, Lingmaniin ja Lattuun. Ojalalta löytyy vyöltä minuutteja Ykkösestä, mutta Kakkosessa hän ei ole ikinä pelannut.

Hyökyvaaraa harmitti ensimmäisellä jaksolla tuhritut maalipaikat. –Ei tehty ekan jakson paikoista maaleja, siinä oli 4-5 hyvää paikkaa, mutta ei saatu sisään. Tokalla jaksolla ei pärjätty enää sen takia, kun Iirot otti tilan pois puolustuslinjan selän takaa eikä päästy enää samanlaisilla hyvillä pitkillä syötöillä linjan taakse. Sen jälkeen ei pystytty muuttaan omaa peliä niin, että oltais saatu lyhytsyöttöpelin kautta jätkät hyökkäyksiin mukaan ja enemmän voimaa maalille. Siihen ei pystytty ja sen takia toiselta jaksolta kuoli maalipaikat muutamaa erikoistilannetta lukuun ottamatta kokonaan. Meidän pelitaito ei riittänyt, Mile sanoi. Onnistujista kysyttäessä koko joukkue saa kiitosta. –Kyllä mä oon tyytyväinen oikeestaan kaikkiin. Peli-ilme oli ihan erilainen mitä meillä on tänä vuonna peleissä ollut. Alakerta pelas hyvin, Ile topparina piti Iirot vähillä maalipaikoilla. Keskikentällä jätkät teki kovasti töitä. Näkyvimmät oli tietysti Aaro ja Anssi aiheuttaen ekalla jaksolla todella paljon päänvaivaa Iiroille. Myös Isosompin Jaken muutamat pitkät syötöt, mistä maalitilanteet pääasiassa tuli on mainitsemisen arvonen asia,  Mile päätti.