Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kim Lingman Härmään

 

Kim Lingman Härmään


Härmä ja Kim Lingman, 18, ovat solmineet kahden vuoden sopimuksen. Sopimuksesta löytyy pykälä, joka mahdollistaa siirron ylemmille sarjatasoille, mikäli tilaisuus siihen tulee. Osalle Kaurialan yleisöstä sukunimi saattaa soitella kelloja, sillä hänen isänsä Pekka Lingman edusti vuosituhannen vaihteessa FC Hämeenlinnaa ja oli nostamassa joukkuetta pääsarjatasolle.

Toijalasta kotoisin oleva Lingman on ToPan kasvatteja, joka 14-vuotiaana siirtyi Hakan junioreihin. Kolme vuotta Hakan A-junioreissa riitti Lingmanille ja määrätietoinen nuorukainen halusi siirtyä miesten peleihin. Talvella Lingman pelasi KylVen riveissä futsalissa liigaa yhdessä Jussi Sorrin kanssa, joka vihjasi Härmästä. Miehenalku otti neuvosta vaarin ja rimpautti Mile Hyökyvaaralle, joka otti hänet avosylin vastaan. –Ensin käskin hoitaa Hakan kanssa asiat kuntoon ja kun sieltä suunnalta näytettiin vihreetä valoo niin ilman muuta mukaan vaan. Olen erittäin tyytyväinen tähän. Jo ekoissa treeneissä tuli fiilis, että tätä mä olen etsinyt ja toisten treenien jälkeen tunne vaan vahvistu. Sekä Kim että Marinin Ilkka molemmat osotti, että tuovat meidän ryhmään jotain uutta ja nimenomaan vahvistaa ryhmää. Ei ollut kyse vain määrästä, vaan molemmat on ollut todella hyviä, Mile sanoi ja kehui samalla toista tuoretta sopimuspelaajaa.

Lingman pääsi haistelemaan miesten pelien tunnelmaa viime kaudella Hakan mukana, mutta peliaikaa ei kuitenkaan herunut ja nuorukainen istui molemmat kaksi otteluaan penkillä. Liiga Cupissa tilille kertyi yksi ottelu ja tälläkin kaudella hän oli mukana muutamassa Hakan harjoitusottelussa. Nyt hän hakee tosissaan läpimurtoa miesten peleihin. –Halu oli tulla kehittymään miesten peleissä ja se on pääsyy minkä takia halusin Härmään tulla, katsomaan onko rahkeita pelata miesten pelejä. Tavoitteena on esiintyä mahdollisimman hyvin kaikissa peleissä mitkä pelaan ja pyrkiä auttaan joukkuetta niin paljon kun vaan pystyyn. Menen kentälle taistelemaan, omimillaan keskikentällä pelaava Lingman totesi. Keskikentän keskustan ja pohjan lisäksi myös topparin tontti onnistuu. Alustavasti Lingman on saamassa näytönpaikan Härmässä keskikentällä. –Kim on pelannut topparina Hakan A-junnuissa, mutta kokee omimpana paikkanaan keskikentän pohjan. Yritän fiiliksen pohjalta lukea pelaajia ja lähtökohta on se, että Kim saa mahdollisuuden keskikentän pohjalla, jossa tuntee olonsa tällä hetkellä kotosaks ja nauttii pelaamisesta siellä. Lisäks hän tuntuu olevan pätevä kaveri siihen tontille, Mile kehui.

Lingman on seurannut Läntistä lohkoa muutaman kauden ajan ja uskoo, että Härmä säilyy tämänkin kauden jälkeen. –Härmällä on keskikastiin hyvät mahdollisuudet. Tasainen sarjahan se totta kai on, kaikki joukkueet pystyy haastaan kaikki hyvänä päivänä ja mitään ylivoimasta joukkuetta ei varmaan tule, Kim uskoo. Hän matkaa joukkueen mukana sunnuntaina sarja-avaukseen Raumalle. –Kim on osottanu laatunsa ja uskon, että Kakkonen on tällä hetkellä paras taso hänelle. Kim on isokokonen ja hyvässä kunnossa oleva kaveri ja tää taso sopii sille kun nenä päähän, vastuuta on varmasti tulossa. Ilman muuta hän lähtee sunnuntaina samojen tein mukaan, peliluvat on kunnossa niin ei muuta kun radalle vaan. Toivon, että hän kehittyy kauden aikana eteenpäin ja vuoden, viimeistään kahden vuoden päästä pystyy ottaan askeleen eteenpäin, Mile toivoo.

Härmän tiedotteesta / UrheiluHämeenlinna


Takaisin edelliselle sivulle


Härmä - logo

Härmä - 2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013

Ottelut kaudella 2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutRoope Huhtala HJS paitaan

Roope Huhtala HJS paitaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue vahvistuu Roope Huhtalan siirtyessä Tampereen Ilveksen organisaatiosta HJS paitaan kauden 2020 kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Jalkapalloliiga ry:n hallitus päätti torstaisessa vuosikokouksessaan Liigacupin 2015 lohkojaosta.

Lue lisää