Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Hämeenlinnalle vieraita Rovaniemeltä

 

FC Hämeenlinnalle vieraita Rovaniemeltä


Pitkä ja piinaava odotus päättyy lauantaina Kaurialassa, kun FC Hämeenlinna nahistelee kauden 2012 ensimmäisen kotiottelunsa. Vastaan asettuu sarjan pohjoisin joukkue, RoPS.

RoPS kuuluu suomalaisen jalkapalloilun perinteiseen osastoon. Vuoden 1986 Cup-mestari ihastutti huippuvuosinaan eurokentillä saakka, mutta huippumenestys on kiertänyt rovaniemeläisiä viimeiset pari vuosikymmentä. 2000-luvulla RoPS on reissannut tiuhaan Veikkausliigan ja Ykkösen väliä. Viimeksi sarjataso vaihtui viime kauden jälkeen, kun miltei mahdottomista lähtökohdista kauteen startannut joukkue joutui sinnikkäästä taistelusta huolimatta putoamispeikon kynsiin.

Alkaneen kauden Ykköseen RoPS on rakentanut kivikovan ryhmän. Liigakauden avainpelaajista joukkueessa jatkavat mm. taiturimainen meksikolainen Jose Manuel Rivera, kokenut Tuomo Könönen ja 2006 Valkoisiakin kymmenen ottelun verran edustanut Mika Lahtinen. Siirtomarkkinoilla RoPS ei ole sortunut aikaisempien vuosien tapaan Afrikan lottoon, vaan ryhmään on hankittu pääsääntöisesti jo tasonsa Suomen kentillä osoittaneita pelimiehiä.

Sarjan kovimman vasurin omaava Emenike Mbachu oli yksi neljästä Kemistä siirtyneestä pelaajasta. Mbachu ehti jo sarja-avauksessa maalin makuun, kun RoPS kukisti avauskierroksen herkkupalassa AC Oulun. Alakerran liideriksi hankittiin Mbachun tavoin Kemiä edustanut Faith Friday Obilor, jonka otteita on tiirailtu suurella mielenkiinnolla isommissakin sarjoissa.

Keskikentälle värvättiin El Salvadorin maajoukkuemies Victor Turcios, jonka pelilupa ei kuitenkaan ehtinyt ajoissa napapiirille. Tällä tietoa Turcios on kuitenkin lauantaina tulessa. Kärkeen hankittiin toinen ex-FC, kun Aleksandr Kokko allekirjoitti kauden kynnyksellä sopimuksen. Kun maalivahtiosastollekin naarattiin iso kala Mikko Vilmusen myötä, on joka osa-alueelle tarjolla laatua. Uusvanha päävalmentaja Kari Virtanen on toivonut rinkiin hieman lisää leveyttä, mutta janoaa joukkioineen kuitenkin kärkipään sijoituksia.

Kotijoukkue FC Hämeenlinnan sarja-avauksesta on kirjoitettu kaikki tarpeellinen. Lauantaina on edessä uusi alku. Sarjan kynnyksellä Valkoiset menettivät muutamia avainpelaajiaan sairastuvalle. Kapteeni Harri Suhonen on palannut tällä viikolla kevennetysti joukkueharjoituksiin, mutta pelaaminen lauantaina on erittäin epätodennäköistä. Jere Suomalainen ja Johannes Mononen ovat varmuudella sivussa. Vikkeläkinttuinen Loorents Hertsi on toipunut kuumeestaan pelikuntoon ja kipittelee lauantaina vieraiden riesana.

Pullerin samettisella nurmella alkaneen viikon treenannut FC Hämeenlinna on ollut luonnollisesti suurten kysymysten äärellä. Puolustuspeliä on jouduttu rakentamaan perusteellisesti uuteen uskoon. Shokistaan toipunut päävalmentaja Jussi Lempinen ei usko, että kotiavauksessa vastus helpottuu.

- Itseasiassa RoPS on melko samanlainen joukkue kuin PK. Heillä on todella kovan tason yläkerta. Siellä on muutamia pelaajia, jotka dominoisivat liigassakin. Oman joukkueen osalta luvassa on todella radikaaleja muutoksia. Kaiken kaikkiaan suurimpana tavoitteena on kasvojen pesu. Nyt odotan pelaajiltani viimein tekoja, Lempinen vaatii.

Avausottelussa muiden Valkoisten tavoin melkoisessa karusellissa ollut Ozeias Graciano vaatii omiltaan paljon lauantaina.

- Menon on muututtava. Meidän on otettava lauantaina pinnat, se on lähtökohta. Pystymme paljon nähtyä parempaan ja RoPS:a vastaan tulemme sen näyttämään. Kesä ja lämpimät kelit ovat tulossa, mutta vasta voiton jälkeen elämä hymyilee, päättäväinen brassi toteaa.

FC Hämeenlinna- RoPS, Kaurialan stadionilla lauantaina kello 17.00 alkaen.

FC Hämeenlinnan tiedotteesta / UrheiluHämeenlinna


Takaisin edelliselle sivulle


FC Hämeenlinna - logo

FC Hämeenlinna - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutRoope Huhtala HJS paitaan

Roope Huhtala HJS paitaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue vahvistuu Roope Huhtalan siirtyessä Tampereen Ilveksen organisaatiosta HJS paitaan kauden 2020 kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Jalkapalloliiga ry:n hallitus päätti torstaisessa vuosikokouksessaan Liigacupin 2015 lohkojaosta.

Lue lisää