Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hämeenlinna tiistaina paikoista kovimmassa

Hämeenlinna tiistaina paikoista kovimmassa

 

Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten lentopallon Mestarien liiga jatkuu tiistaina neljännellä lohkovaiheen ottelulla paikoista kovimmassa, Istanbulissa Eczacibasin vieraana.

Burhan Felek Volleyball Salonussa tuskin nähdään yleisöryntäystä, saati kuumaa turkkilaista tunnelmaa, mutta kentällä on luvassa huima vastustaja. Maailman paras joukkue tällä hetkellä.

Eczacibasi voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Hämeenlinnassa ennen joulua 3-0 (25-11, 25-20, 25-16). Sen lisäksi Uralochka kaatui 3-0 ja Dinamo Kazan vieraissa 3-1. Näin Marco Aurelio Mottan valmentama ryhmä johtaa odotetusti B-lohkoa.

Turkin liigassa Eczacibasi on ollut todella vakuuttava voittaen kaikki 17 otteluaan. Seurajoukkueiden maailmanmestari ja hallitsevan Mestarien liigan mestari VakifBank on viisi pistettä naapureitaan perässä ja kolmas istanbulilainen Mestarien liigan joukkue Fenerbahce jo 14 pisteen päässä.

Lauantaina Eczacibasi kylvetti kotonaan Canakkalen 3-0 825-22, 25-21, 25-16) ja keskiviikkona vieraissa THY:n 3-0 (25-10, 25-15, 25-19).

Hämeenlinna on saanut edellisenkohtaamisen jälkeen riveihinsä ranskalaislaiturin Maeve Orlen sekä yleispelaaja Salla Karhun. Mestarien liigassa erävoittotili on vielä kolmen pelin jälkeen avaamatta. Kotimaan Mestaruusliigassa Hämeenlinna on toisena tasapisteissä kärkijoukkue LP Viestin kanssa ja Suomen Cupissa sen saaliiksi tuli reilu viikko sitten hopeaa. Mestaruusliigassa sillä on menossa 11 ottelun voittoputki.

Maailman kirkkaimpia tähtiä

Kotijoukkueen timantinkovan rungon muodostaa neljä ulkolaispelaajaa: Serbian maailmanmestariksi johtanut hakkuri Tijana Boskovic, Etelä-Korean yleispelaajasupertähti Kim Yeong-koung, maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiamitalisti Jordan Larson sekä toisena yhdysvaltalaisena maajoukkuetähtenä keskipelaaja Lauren Gibbermeyer.

Sen lisäksi, että joukkueella on käytännössä kolme aivan maailman kirkkainta tähteä, löytyy siltä myös erinomaisia turkkilaispelaajia. Turkki oli kesän Nations Leaguessa finaalissa häviten Yhdysvalloille viidessä erässä. Tuossa ottelussa nähtiin peräti kuusi Eczacibasin pelaajaa: Larson ja Gibbermayer voittajien puolella sekä hopeamitalisteissa passari Gamze Alikaya, libero simge Akoz, yleispelaaja Meliha Ismailoglu sekä keskipelaaja Beyza Arici. Kuriositettinä mainittakoon, että Ismailoglu ja Arici eivät mahdun nyt turkkilaisvieraiden aloitukseen, jos ns. kovin seitsikko kentälle heitetään!

Viime vuosina Eczacibasi on kerännyt pokaaleja ihan kivasti, mutta on silti jäänyt paikalliskilpailijansa VakifBankin varjoon.  Toki meriittejä on siis seuralle kertynyt huimasti viime vuosinakin: seurajoukkueiden MM-kulta 2015 ja 2016 sekä pronssia 2018, Mestarien liigan voitto 2015 ja pronssia 2017, CEV Cupin voitto 2018. Turkin liigan seura on voittanut 28 kertaa, viimeksi toki 2012.

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruudusta tiistaina 5.2. kello 16.20 alkaen. Ottelun selostaa Toni Flink ja kommentaattorina toimii Saana Koljonen.

Suomalaisjoukkueiden ohjelma tämän viikon Eurocupeissa:
Ti 5.2. 16:30 Eczacibasi Istanbul (Turkki) - Hämeenlinna, Mestarien liiga naiset (Ruutu)

Suomalaispelaajien ohjelma tämän viikon Eurocupeissa:
Ti 5.2. 21:30 RC Cannes (Ranska) (Michaela Madsen) - budowlani Lodz (Puola), Mestarien liiga naiset

Ke 6.2. 21:00 Beziers VB (Ranska) (Daniela Öhman) - Allianz MTV Stuttgart (Saksa) (Roosa Koskelo), Mestarien liiga naiset

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle




Lentopallokerholle yhdysvaltalaispelaaja

Lentopallokerholle yhdysvaltalaispelaaja

Yhdysvaltalainen Alyse Jona Wallace vahvistaa Kerhoa tulevalla kaudella. Alyse pelasi viimekaudella Saksan kivikovaa bundesliigaa ja Puerto Ricon liigaa kunnes Corona keskeytti pelit.

Lue lisää
Hämeenlinna hävisi taistellen Kazanille

Hämeenlinna hävisi taistellen Kazanille

Hämeenlinna pystyi jokaisessa erässä taistelemaan vapautuneesti kovaa Kazania vastaan, mutta paukut eivät riittäneet haastamaan venäläisiä ihan loppuun asti. Hämeenlinna koki kotitappion lentopallon naisten Mestarien liigassa luvuin 0-3.

Lue lisää
Eczacibasi näytti osaamisensa Hämeenlinnaa vastaan

Eczacibasi näytti osaamisensa Hämeenlinnaa vastaan

Hämeenlinnan naisten lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheen neljäs ottelu Istanbulissa oli jälleen maailman kovimmaksi joukkueeksi tällä hetkellä tituleeratun Eczacibasi VitrA:n näyttö joukkueen kovuudesta ja taidosta.

Lue lisää
Hämeenlinna vavisutti ajoittain Uralochkaa

Hämeenlinna vavisutti ajoittain Uralochkaa

Hämeenlinnan pelasi tähän mennessä kauden parhaan pelinsä naisten lentopallon Mestarien liigassa torstaina, mutta erävoittoon asti eivät eväät vielä riittäneet. Venäläinen Uralochka-NTMK Jekaterinburg otti toisen voittonsa B-lohkossa erin 3-0.

Lue lisää
Kokkonen ja Heikkiniemi johtivat Lentiskerhon cupfinaaliin

Kokkonen ja Heikkiniemi johtivat Lentiskerhon cupfinaaliin

Hämeenlinnan Lentopallokerho selvitti lauantaina tiensä naisten lentopallon Suomen Cupin 2018 finaaliin. Hämeenlinna voitti välierässä vierailleen LP Viesti 3-0.

Lue lisää
Keskiviikon tähtiloistoa - Hämeenlinnalla vain voitettavaa

Keskiviikon tähtiloistoa - Hämeenlinnalla vain voitettavaa

Asetelma keskiviikkoiseen Hämeenlinnan naisten kotiavaukseen lentopallon Mestarien liigassa on selkeääkin selkeämpi. Turkkilainen Eczacibasi VitrA Istanbul on kaikkien papereissa ennakkosuosikki.

Lue lisää