Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HPK jäädyttää Marko Tuulolan pelinumeron 36

HPK jäädyttää Marko Tuulolan pelinumeron 36

 

HPK jäädyttää puolustaja Marko Tuulolan pelinumeron 36. Paita nostetaan Ritari-areenan kattoon lauantaina 19.9. ennen HPK-KalPa ottelua. 

Tuulolan paitaa ennen HPK on jäädyttänyt Eero Salisman #2, Jyrki Louhen #9, Marko Palon #13, Juha Hietasen #17 ja Hannu Savolaisen #18 pelipaidat. 

Vuonna 1971 syntynyt Tuulola pelasi ensimmäiset liigaottelunsa kaudella 1989-1990. Nuori Tuulola saalisti 15 pelaamassaan liigaottelussa yhden syöttöpisteen. Ensimmäinen liigamaali syntyi kaudella 1991-1992, kun pelipaikka vakiintui edustusjoukkueessa. HPK:sta Tuulolan tie vei Rauman Lukkoon ja sieltä Helsingin Jokereihin. 

Kolmen Jokeri-kauden jälkeen tie vei länteen ja Ruotsin Elitserien-joukkue Brynäs IF:n riveihin. Ruotsissakin Tuulola vietti kolme täyttä kautta. Seuraava osoite olikin sitten Hämeenlinna ja HPK. Tuulolan paluu kaudeksi 2001-2002 oli tehokas. Kaudella syntyi 55 ottelussa 40 tehopistettä ja pudotuspeleissä kahdeksassa ottelussa kaksi syöttöpistettä. Samalla kaudella Tuulola palkittiin Matti Keinonen –palkinnolla Liigan tehopelaajana. Seuraavalla kaudella HPK:n paidassa 2002-2003 Tuulola valittiin Liigan parhaaksi puolustajaksi. Kausi 2003-2004 kului vielä HPK:ssa, mutta sen jälkeen Tuulolan tie vei kahden Sveitsissä vietetyn kauden jälkeen Helsingin Jokereihin. 

Kaudella 2008-2009 Tuulola teki jälleen paluun HPK:hon, tällä kertaa jäädäkseen. Viimeisen kautensa Tuulola pelasi kaudella 2013-2014. Viimeisen kautensa lopussa isä-Tuulola sai pelata poikansa Joni Tuulolan pakkiparina ja todistaa Jonin ensimmäistä liigamaalia samaisessa ottelussa.

Marko Tuulolan paras HPK-muisto liittyy juuri Jonin kanssa pelaamiseen.

- Tottakai, kun pääsin pelaamaan pakkiparina Jonin kanssa, oli mieleenpainuva kokemus. Myös 2000-luvun alku HPK:ssa Jukka Jalosen aikana tuo mieleen hyviä muistoja. Meillä oli silloin loistava ketju Miettinen-Santala-Somervuori.

Paidan #36 kattoon nostaminen tulee olemaan tunnelmallinen hetki ja merkitsee Tuulolalle paljon.

- Tämä on iso kunnianosoitus seuralta minua kohtaan. Koen, että 25 vuoden aikana olen tehnyt ainakin jotain asioita oikein, kun saan HPK:lta tällaista arvostusta.

Tuulolan ennätykset HPK:ssa:
- Eniten otteluita 617
- Eniten syöttöjä 206
- Eniten pisteitä 255

HPK:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMarko Palo

26.9.1967 Jyväskylän mlk
Tiedot

JoniTuulola

Joni Tuulola

1.1.1996 Hämeenlinna
Tiedot

MarkoTuulola

Marko Tuulola

7.2.1971 Hämeenlinna
Tiedot


HPK lainaa Tarmo Reunasen New York Rangersilta

HPK lainaa Tarmo Reunasen New York Rangersilta

HPK ja Tarmo Reunanen ovat solmineet toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen. Puolustaja liittyy HPK:n joukkueen vahvuuteen keskiviikkona.

Lue lisää
HPK ja Jared McIsaac vuoden sopimukseen - Kainulaisen tryout johti sopimukseen

HPK ja Jared McIsaac vuoden sopimukseen - Kainulaisen tryout johti sopimukseen

HPK on solminut kautta 2020–2021 koskevan pelaajasopimuksen Jared McIsaacin kanssa. Kanadalaispuolustaja saapuu Hämeenlinnaan Detroit Redwingsin organisaatiosta. Hyökkääjä Harri Kainulaisen tryout-jakso tuotti loppukauden sopimuksen.

Lue lisää
MM-kisojen All Stars-maalivahti palaa HPK Kiekkonaisiin

MM-kisojen All Stars-maalivahti palaa HPK Kiekkonaisiin

HPK Kiekkonaiset ja Meeri Räisänen ovat solmineet kautta 2020-2021 koskevan pelaajasopimuksen. Räisänen palaa Kerhon maalinsuulle kahden kauden tauon jälkeen.

Lue lisää
HPK ja Petri Kontiola vuoden sopimukseen

HPK ja Petri Kontiola vuoden sopimukseen

HPK on solminut yksivuotisen sopimuksen 35-vuotiaan Petri Kontiolan kanssa. 11 viimeistä kautta KHL:ää pelannut Kontiola liittyy HPK:n joukkueeseen elokuun viimeisenä päivänä.

Lue lisää
HPK ja Valtteri Puustinen solmivat vuoden jatkosopimuksen

HPK ja Valtteri Puustinen solmivat vuoden jatkosopimuksen

HPK ja Valtteri Puustinen ovat solmineet jatkosopimuksen, joka kattaa kauden 2021–2022.

Lue lisää
HPK sopimuksiin Juuso Ikosen ja Daniel Lebedeffin kanssa

HPK sopimuksiin Juuso Ikosen ja Daniel Lebedeffin kanssa

HPK Liiga Oy on solminut pelaajasopimukset hyökkääjä Juuso Ikosen ja maalivahti Daniel Lebedeffin kanssa. Ikosen sopimus on yksivuotinen ja Lebedeffin 1+1-vuotinen seuran optiolla.

Lue lisää