Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LP Viesti haastajana Suomen cupin välieriin

 

LP Viesti haastajana Suomen cupin välieriin


HPK ja LP Viesti aloittavat keskiviikkona taistelun lentopallon naisten Suomen Cupin finaalipaikasta. Välierien ensimmäinen osaottelu pelataan klo 18.30 alkaen Hämeenkaaressa. Tässä Mestaruusliigan laatima ennakko otteluparista.

Toinen osaottelu on kahden viikon päästä 28.11. klo 18.30 Salohallissa. Mikäli voitot ovat kahden ottelun jälkeen tasan, pelataan finaalipaikan ratkaiseva jatkoerä 15 pisteeseen.

HPK eteni Suomen cupin välieriin sijoituttuaan Säkylässä pelatussa puolivälieräturnauksessa toiseksi. Hämeenlinnalaiset hävisivät LP Kangasalle 1-3 ja voittivat Pieksämäki Volleyn 3-1 sekä LiigaEuran 3-0.

LP Viestin tie välieriin kävi kotiturnauksen voiton kautta: Woman Volley sekä Oriveden Ponnistus kaatuivat molemmat 3-0.

Toisessa cupin välieräparissa pelaavat Oriveden Ponnistus ja LP Kangasala. Otteluaikoja ei ole vielä päätetty, pelit pelattaneen vasta joulukuun aikana. Finaali pelataan 5.1. Vantaalla Energia Areenalla.

2000-luvun menestyjät vastakkain

HPK:n ja LP Viestin kohdatessa ei tunnetta puutu. 2000-luvun suomalaisen naislentopallon ehdottomat hallitsijat eivät ole paljon muille jättäneet muuta kuin armonpaloja. Vuodesta 2003 lähtien vain kaksi joukkuetta on päässyt liigassa finaaleihin näiden joukkueiden ulkopuolelta (OrPo ja Pieksämäki Volley).

HPK (ja sitä edeltäneet Tarmo, Tarmo-Volley sekä Vanajan RC) on ottanut liigamitalin joka vuosi 1999 lähtien. Neljä edellistä mestaruutta vieneiden salolaisten putki on sekin jo seitsemän vuoden mittainen. Mestaruudet ovat hämeenlinnalaisille 8-4.

Suomen cupissa LP Viesti on niskanpäällä voitettuaan viisi edellistä mestaruutta ja pelattuaan finaalissa kahdeksan kertaa perättäin. Vuoden 2001 cupin finaalista lähtien on syyskauden huipentuma pelattu vain kerran (2003) ilman salolaisia.

Hämeenlinnalaiset hävisivät edellisen cup-finaalinsa (2009 LP Viestille 1-3), mutta voitti toki kannun sitä ennen kahdesti 2005 ja 2006 juuri salolaisia vastaan pelatuissa finaaleissa. Sitä ennen Hämeenlinnassa juhlittiin cupia 1999 ja 2000. Mestaruudet ovat salolaisille cupiss 7-4.

Kauden liigakohtaaminen HPK:n juhlaa

HPK johtaa naisten Mestaruusliigaa voitettuaan seitsemän peliä kahdeksasta. Ainoan tappionsa hämeenlinnalaiset kärsivät liigassa LP Kangasalle 19. lokakuuta. Erikoista sinänsä, HPK on voittanut vain yhden ottelun 3-0 ja sen se teki juuri LP Viestiä vastaan.

LP Viestin liiga ei ole käynnistynyt muutaman edellisvuoden malliin. Kotimaan kenttiä täysin dominoinut salolaisjoukkue on kärsinyt kaksi tappiota: HPK:lle ja juuri lauantaina Woman Volleylle.

Kauden ainoassa virallisessa keskinäisessä kohtaamisessa reilu kuukausi sitten (10.10) HPK oli selkeästi parempi etenkin hyökkäyspelissä. Marina Skenderin (16/+12) lisäksi Nevena Iricanin (17/+11) oli vahva. Passari Noora Venho puolestaan syötti peräti viisi ässää ja koko HPK kymmenen.

LP Viesti pelasi ottelun ilman luottoliberoaan Hillaelina Hämäläistä ja se sotki joukkueen peliä. Lena Kozyriatska oli joukkueen tehokkain (11/+4).

LP Viestin ohjelmaa on syksyllä tiivistänyt myös Euro-ottelut, joita salolaiset jatkavat joulukuussa Challenge cupin puolella. CEV-cupissa joukkue putosi ns. kultaisen erän kautta ranskalaiselle Beziersille (3-2, 0-3).

HPK:lla laaja materiaali

HPK:n päävalmentaja Kai Stenius on pyörittänyt koko tusinan joukkoaan mitä erilaisimmissa yhdistelmissä kentällä. Lokakuun liigapelaajaksi valittu Marina Skender on ollut yli 20 pisteen keskiarvollaan jälleen joukkueen ehdoton ykköstähti. Muista laitapelaajien paikoista serbialaiset Nevena Iricanin (11,4) ja Sonja Klisura (12,4) ovat yrittäneet tarrata pysyvää otetta vähitellen siinä myös onnistuen.

Passarina Noora Venho on johtanut peliä lähes poikkeusetta Iida Paanasen jouduttua tyytymään pieneen vastuuseen. Venho on osoittanut kypsynyttä pelinjohtoa ja on liigan ässätilaston ylivoimainen ykkönen. Keskellä HPK:lla ovat Laura Pihlajamäki (11,5) ja Pihla Pelkiö (5,3). Liberona ensimmäistä kokonaista kauttaan pelaa lokakuun tähdistöönkin valittu Tiiamari Sievänen, liigan vastaanottotilaston ykkönen.

Penkillä Kai Steniukselle on liigan paras tarjonta: Sanni Rihu (2,9), Roosa Laakkonen (0,8), Iida Paananen, Riikka Tiilikainen (3,0) ja Salla Karhu (0,3) antavat runsaasti erilaisia variaatioita. Lisäksi Noora Lainesalo on palaamassa passariosaston ykkösnimeksi talven aikana.

Stenius odottaa joukkueeltaan terävää otetta tulevissa välieräpeleissä.

- Kilpaurheilussa jokaiseen peliin lähdetään voittamaan. Tämä keskiviikkoinen on tärkeä matsi ja hyvää harjoitusta samalla kevään mitalipeleihin. Panos on kova, kun puhutaan Suomen cupin finaalipaikasta. Toivon pelaajilta sellaista asennetta, kuten tärkeissä peleissä pitää olla.

Stenius katselee keskiviikkoa kohden levollisella ja hyvällä mielellä joukkueen terveystilanteen ollessa kohdillaan.

- Marina (Skender) pitäisi olla myös täydessä kunnossa ja takana on koko porukalla älyttömän hyvä harjoitusviikko. Pelimme edelleen ailahtelee, mutta niin näyttää tekevän tulevan vastustajankin.

Stenius ei sen syvällisemmin lähde LP Viestiä ruotimaan, on vain erittäin tyytyväinen että välierät saatiin tähän väliin kalenteria.

- Kyllä LP Viestin peli on ollut yllättävän ailahtelevaa. Tiedän, että joukkue pystyy pelaamaan paljon paremmin kuin esimerkiksi lauantain tv-ottelussa. Ja se pelaakin meitä vastaan paremmin. Tiettyjä heikkouksia toki on ja niihin lähdemme iskemään, kesken viime kauden hämeenlinnalaisjoukkueen päävalmentajaksi tullut Kai Stenius toteaa.

LP Viesti etsii vielä itseään

LP Viesti ei ole tuntunut vielä löytävän toimivinta seitsikkoa. Varmoa paloja Kari Raatikaisen palapelissä ovat libero Hillaelina Hämäläinen, ukrainalaispassari Anna Lashch ja serbialaiskeskitorjuja Dubravka Stojanovic. Sen jälkeen paikat on löydettävä Kaisa Jokiselle (hakkuri/kt), Lena Kozyriatskalle (hakkuri/yp) ja yleispelaajista Sini Häkkiselle sekä Noora Kososelle. Lisäksi hyvää läpimurtoa tekevä keskitorjuja Michaela Madsen janoaa peliaikaa. Myös Mona Kärkkäinen on luotettava lisäys hädän hetkellä ja miksi ei muutenkin.

Kozyriatska (15,1) on ollut salolaisten liigan paras pistenainen ennen Stojanovicia (10,0) ja Kososta (8,1).

LP Viestin urheilutoimenjohtaja ja kakkosvalmentaja Tomi Lemminkäinen uskoo tasaiseen ottelupariin.

- Jos katsoo vain sarjatilannetta ja kohtaamistamme siellä, niin sen mukaanhan HPK on ihan selvä suosikki. Minun mielestäni asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Molemmilla joukkueilla on varmasti tiukka tavoite päästä finaaliin ja en pitäisi yhtään yllätyksenä, jos kahden viikon päästä Salohallissa pelattaisiin kultainen erä finaalipaikan ratkaisuksi, Lemminkäinen toteaa.

Oman joukkueen kokoonpanon hakemisesta Lemminkäisellä on selkeä näkemys.

- On meillä seitsikkomme tiedossa. Olemme tässä kokeilleet loukkantumisten (Häkkinen, Jokinen) takia, mutta muutenkin. LP Viesti on parhaimmillaan pelannut tälläkin kaudella erittäin hyvin, mutta tasaisuus on puuttunut.

HPK - LP Viesti, naisten lentopallon Suomen cupin välierät
Ke 14.11. klo 18.30 HPK - LP Viesti, Hämeenkaari
Ke 28.11. klo 18.30 LP Viesti - HPK, Salohalli

UrheiluHämeenlinna


Takaisin edelliselle sivulle


Hämeenlinnan Pallokerho ry - logo

HPK - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLentopallokerholle yhdysvaltalaispelaaja

Lentopallokerholle yhdysvaltalaispelaaja

Yhdysvaltalainen Alyse Jona Wallace vahvistaa Kerhoa tulevalla kaudella. Alyse pelasi viimekaudella Saksan kivikovaa bundesliigaa ja Puerto Ricon liigaa kunnes Corona keskeytti pelit.

Lue lisää
Hämeenlinna hävisi taistellen Kazanille

Hämeenlinna hävisi taistellen Kazanille

Hämeenlinna pystyi jokaisessa erässä taistelemaan vapautuneesti kovaa Kazania vastaan, mutta paukut eivät riittäneet haastamaan venäläisiä ihan loppuun asti. Hämeenlinna koki kotitappion lentopallon naisten Mestarien liigassa luvuin 0-3.

Lue lisää
Eczacibasi näytti osaamisensa Hämeenlinnaa vastaan

Eczacibasi näytti osaamisensa Hämeenlinnaa vastaan

Hämeenlinnan naisten lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheen neljäs ottelu Istanbulissa oli jälleen maailman kovimmaksi joukkueeksi tällä hetkellä tituleeratun Eczacibasi VitrA:n näyttö joukkueen kovuudesta ja taidosta.

Lue lisää
Hämeenlinna tiistaina paikoista kovimmassa

Hämeenlinna tiistaina paikoista kovimmassa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten lentopallon Mestarien liiga jatkuu tiistaina neljännellä lohkovaiheen ottelulla paikoista kovimmassa, Istanbulissa Eczacibasin vieraana.

Lue lisää
Hämeenlinna vavisutti ajoittain Uralochkaa

Hämeenlinna vavisutti ajoittain Uralochkaa

Hämeenlinnan pelasi tähän mennessä kauden parhaan pelinsä naisten lentopallon Mestarien liigassa torstaina, mutta erävoittoon asti eivät eväät vielä riittäneet. Venäläinen Uralochka-NTMK Jekaterinburg otti toisen voittonsa B-lohkossa erin 3-0.

Lue lisää
Kokkonen ja Heikkiniemi johtivat Lentiskerhon cupfinaaliin

Kokkonen ja Heikkiniemi johtivat Lentiskerhon cupfinaaliin

Hämeenlinnan Lentopallokerho selvitti lauantaina tiensä naisten lentopallon Suomen Cupin 2018 finaaliin. Hämeenlinna voitti välierässä vierailleen LP Viesti 3-0.

Lue lisää