Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kai Stenius luotsaa HPK:n pikavauhdilla finaaleihin

 

Kai Stenius luotsaa HPK:n pikavauhdilla finaaleihin


HPK ratkaisi finaalipaikan sunnuntai-iltana seitsemännessä välieräottelussaan ja jo tiistaina se astelee Salossa kentälle ensimmäiseen finaaliin iskemään LP Viestin kanssa lentopallon naisten Mestaruusliigan kultamitaleista. Pikahälytyksellä HPK:n otteluvalmentajaksi kolmanteen välierään tullut Kai Stenius jatkaa tehtävässä mahdolliseen viidenteen finaaliin asti.

Lentopalloliiton tyttöjen päävalmentajana toimiva Stenius keskittyy sen jälkeen tyttöjen EM-karsintoihin. Ne käynnistyvät Romaniassa keskiviikkona 11.4. ottelulla Unkaria vastaan. Mikäli finaalisarja venyy kuudenteen tai seitsemänteen otteluun, HPK on varautunut muuhun valmentajaratkaisuun.
- Välieräsarjan keskellä HPK kysyi valmennusyhteistyön mahdollisuutta. Asiaa pohdittiin yhdessä seuran ja Steniuksen kanssa.  Lähtökohtana tietenkin oli, ettei tyttöjen EM-valmistautuminen saa kärsiä. Aikataulujen yhteensovittaminen on ollut varsin helppoa, sillä Stenius on todellakin ollut vain otteluissa valmentajana ja päivät hän on ollut maajoukkuetyttöjen mukana Varalassa. Samalla periaatteella löydettiin ratkaisu tuonne viidenteen finaaliin saakka, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen kertoo.
Stenius luotsasi HPK:n finaaleihin, vaikka Pislaploki johti välieräsarjaa jo 2-0 ja kuuden pelin jälkeen tilanne oli vielä tasan 3-3.

- Totta kai oli hienoa, että välierissä noustiin sillasta ja selvittiin loppuotteluihin. Väsymystä ei ole vaikka ennen finaaleja jää väliä vain yksi päivä. Kaikki tytöt ovat saaneet peliaikaa ja tiistaina ollaan täydessä iskussa, Stenius sanoo.

Steniuksella on ollut kiireisiä päiviä ja kiire jatkui maanantaina, kun katsottavana oli LP Viestin pelien tallennuksia ja vastustajan voittamiseen piti löytää sopivat lääkkeet.

Loukkaantumiset HPK:n riesana

HPK:lla on ollut tällä kaudella paljon loukkaantumisia, mutta se nousi siitä huolimatta jälleen taistelemaan kultamitaleista.

- Aika vaikean kauden jälkeen oli hienoa joukkueelle, että päästiin finaalisarjaan, mutta eihän me tietysti siihen vielä tyytyväisiä olla, passari Noora Venho sanoo.

- Joukkueessa on ollut positiivinen meininki ja loukkaantumisethan kuuluvat urheiluun. On iso apu, että penkillä on ollut kokeneita pelaajia, joilta saa tukea.

Teemu Sarna uskoo laitahyökkääjien ratkaisevan

LP Viestin valmentaja Teemu Sarna uskoo laitahyökkääjien ratkaisevan loppuotteluissa.

- Laitahyökkääjät ovat finaaleissa avainasemassa molemmilla puolilla. Sieltä ne ratkaisut löytyvät, jos haluaa voittaa. Virheet pitää myös saada minimoitua, Sarna pohtii.

- Pelit alkavat nyt alusta. Tilanne on 0-0. Uskon että nämä ovat hyviä pelejä, kun kentällä on kaksi Suomen kärkijoukkuetta. Toivottavasti tulee yleisöön menevät pelit.

Välierissä LP Viestin uskomaton voittoputki katkesi, kun LP Kangasala voitti neljännen välieräottelun. Viestin putki kesti 114 ottelua.

- Kangasala taisteli hienosti ja se on kehittynyt kovasti kauden aikana. Välierissä viimeinen peli oli meiltä ehjin ja siitä jäi hyvä maku, Sarna totesi.

LP Viestin serbialaispelaaja Dubravka Stojanovic kertoi olleensa tosi surullinen, kun Viestin voittoputki katkesi.

- Odotin koko ajan, että me voittaisimme sen pelin. Kangasala oli kuitenkin hyvä joukkue ja sillä oli kova taistelutahto. He yllättivät meidät hyvillä syötöillään ja puolustuksellaan.

- Loppuotteluissa HPK:ta vastaan kaikki on mahdollista. Taistelutahto ratkaisee mestaruuden, Stojanovic sanoo.

Loppuottelut
Ti 27.3. klo 18.30 LP Viesti - HPK
To 29.3. klo 18.30 HPK - LP Viesti
Su 1.4. klo 17.00 HPK - LP Viesti
Ti 3.4. klo 18.30 LP Viesti - HPK

Tarvittaessa
Pe 6.4. klo 17.00 LP Viesti - HPK
Su 8.4. klo 17.00 HPK - LP Viesti
Ti 10.4. klo 18.30 LP Viesti - HPK

Pronssiottelut
Ke 28.3. klo 18.30 Pislaploki - LP Kangasala
Pe 30.3. klo 18.30 LP Kangasala - Pislaploki

Tarvittaessa
Ma 2.4. klo 18.30 Pislaploki - LP Kangasala

UrheiluHämeenlinna


Takaisin edelliselle sivulle
Lentopallokerholle yhdysvaltalaispelaaja

Lentopallokerholle yhdysvaltalaispelaaja

Yhdysvaltalainen Alyse Jona Wallace vahvistaa Kerhoa tulevalla kaudella. Alyse pelasi viimekaudella Saksan kivikovaa bundesliigaa ja Puerto Ricon liigaa kunnes Corona keskeytti pelit.

Lue lisää
Hämeenlinna hävisi taistellen Kazanille

Hämeenlinna hävisi taistellen Kazanille

Hämeenlinna pystyi jokaisessa erässä taistelemaan vapautuneesti kovaa Kazania vastaan, mutta paukut eivät riittäneet haastamaan venäläisiä ihan loppuun asti. Hämeenlinna koki kotitappion lentopallon naisten Mestarien liigassa luvuin 0-3.

Lue lisää
Eczacibasi näytti osaamisensa Hämeenlinnaa vastaan

Eczacibasi näytti osaamisensa Hämeenlinnaa vastaan

Hämeenlinnan naisten lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheen neljäs ottelu Istanbulissa oli jälleen maailman kovimmaksi joukkueeksi tällä hetkellä tituleeratun Eczacibasi VitrA:n näyttö joukkueen kovuudesta ja taidosta.

Lue lisää
Hämeenlinna tiistaina paikoista kovimmassa

Hämeenlinna tiistaina paikoista kovimmassa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten lentopallon Mestarien liiga jatkuu tiistaina neljännellä lohkovaiheen ottelulla paikoista kovimmassa, Istanbulissa Eczacibasin vieraana.

Lue lisää
Hämeenlinna vavisutti ajoittain Uralochkaa

Hämeenlinna vavisutti ajoittain Uralochkaa

Hämeenlinnan pelasi tähän mennessä kauden parhaan pelinsä naisten lentopallon Mestarien liigassa torstaina, mutta erävoittoon asti eivät eväät vielä riittäneet. Venäläinen Uralochka-NTMK Jekaterinburg otti toisen voittonsa B-lohkossa erin 3-0.

Lue lisää
Kokkonen ja Heikkiniemi johtivat Lentiskerhon cupfinaaliin

Kokkonen ja Heikkiniemi johtivat Lentiskerhon cupfinaaliin

Hämeenlinnan Lentopallokerho selvitti lauantaina tiensä naisten lentopallon Suomen Cupin 2018 finaaliin. Hämeenlinna voitti välierässä vierailleen LP Viesti 3-0.

Lue lisää