Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HPK taisteli naisten Suomen Cupin finaaliin

HPK taisteli naisten Suomen Cupin finaaliin

 

HPK kukisti tiukassa välierässä LP Viestin 3-1 ja eteni lentopallon naisten Suomen Cupin loppuotteluun Kupittaan palloiluhallissa Turussa. LP Viestillä oli takanaan 14 finaaliottelun putki, joka nyt katkesi. Erät välieräpelissä olivat 20-25, 25-22, 25-22 ja 25-20.

LP Viesti joutui otteluun ilman loukkaantuneita Eeva Puukkaa ja Ronja Heikkiniemeä. Se muutti joukkueen ryhmitystä ja pelisysteemiä, joka nyt ei riittänyt voittoon.

- Kopissa ennen peliä puhuttiin, että kaikki pitää jättää kentälle. Minun mielestäni se toteutui. Me haastettiin HPK hyvin tällä systeemillä millä pelattiin, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen totesi.

- Hillaelina Hämäläinen ja Noora Kosonen tekivät ison työn, kun nostivat kahdestaan koko kentän. Se saatiin toimimaan ihan riittävästi. Sen sijaan harmittaa, että tuhlattiin toisessa ja kolmannessa erässä paikkoja. Nelospaikan jatkopalloissa meillä oli vaikeuksia ja 1 vastaan 1 -hyökkäyksissä tehtiin liikaa virheitä.

HPK:n valmentaja Luka Chiappini saa johdattaa joukkueensa lauantai-iltana klo 18 loppuotteluun. Chiappini tyrmäsi puheet, että perjantain ottelu olisi ollut moraalinen finaali.

- Täällä on neljä hyvää joukkuetta. Finaali on vasta huomenna, Chiappini sanoi. Vastustaja on joko Oriveden Ponnistus tai Pölkky Kuusamo.

- Tämä ei ollut kummaltakaan joukkueelta paras peli. Molemmat joukkueet olivat hermostuneita ja virheitä tuli molemmille. Viestin pelisysteemi pääsi yllättämään. Piti vähän fiksata omaa systeemiä ja se onnistui. Syöttötaktiikkaa piti muuttaa ja keskipelaajien liikettä piti vaihtaa. Tämä oli loistava peli meidän molemmilta keskipelaajilta (Daniela Öhman ja Yasmine Madsen). Se oli yksi voiton avaimista, Chiappini kertoi.

Öhmanilla oli pelin jälkeen mahtavat fiilikset.

- Ei ollut mitenkään helppo peli. Ensimmäinen erä meni siihen, että sössittiin omaa peliä. Sitten päätettiin pelata pallo kerrallaan ja katsotaan mihin se riittää. Itsellä oli kyllä vaikeuksia jossain vaiheissa ja piti nousta takaisin peliin. Tämä oli koko joukkueen voitto, Öhman totesi.

LP Viestin keskitorjuja Anna Czakan pelasi myös erinomaisen ottelun.

- Päällimmäisenä ajatuksena on, että tämä oli ihan voitettavissa oleva peli, mutta sorruttiin omiin tyhmiin virheisiin. Joukkueeseen olen erittäin tyytyväinen. Keskityttiin omaan tekemiseen, Czakan sanoi.

LP Viesti avasi pelin vahvasti ja vei ensimmäistä erää alusta alkaen. HPK nousi kantaan vielä 19-20-tilanteessa, mutta erän loppu oli taas salolaisten. LP Viestin Kertu Laak iski erään kolme ässää ja 6 hyökkäyspistettä. Vastapuolella Daniela Öhman teki 7 pistettä.

HPK paransi peliä toiseen erään ja hallitsi erän alku ja loppua. Viesti nousi vain kerran tasoihin 19-19-tilanteessa. HPK hyökkäsi monipuolisesti passari Collinsin johdolla.

Kolmas erä pysyi tasaisena 19-19-tilanteeseen, mutta sitten HPK otti hallinnan kahdella ässäsyötöllä ja hyvillä hyökkäyksillä vieden erän 25-22.

Neljäs erä oli jälleen 19 pisteeseen tasainen, mutta HPK iski erän loppuun peräti kolme ässäsyöttöä ja peli ratkesi siihen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle




Lentopallokerholle yhdysvaltalaispelaaja

Lentopallokerholle yhdysvaltalaispelaaja

Yhdysvaltalainen Alyse Jona Wallace vahvistaa Kerhoa tulevalla kaudella. Alyse pelasi viimekaudella Saksan kivikovaa bundesliigaa ja Puerto Ricon liigaa kunnes Corona keskeytti pelit.

Lue lisää
Hämeenlinna hävisi taistellen Kazanille

Hämeenlinna hävisi taistellen Kazanille

Hämeenlinna pystyi jokaisessa erässä taistelemaan vapautuneesti kovaa Kazania vastaan, mutta paukut eivät riittäneet haastamaan venäläisiä ihan loppuun asti. Hämeenlinna koki kotitappion lentopallon naisten Mestarien liigassa luvuin 0-3.

Lue lisää
Eczacibasi näytti osaamisensa Hämeenlinnaa vastaan

Eczacibasi näytti osaamisensa Hämeenlinnaa vastaan

Hämeenlinnan naisten lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheen neljäs ottelu Istanbulissa oli jälleen maailman kovimmaksi joukkueeksi tällä hetkellä tituleeratun Eczacibasi VitrA:n näyttö joukkueen kovuudesta ja taidosta.

Lue lisää
Hämeenlinna tiistaina paikoista kovimmassa

Hämeenlinna tiistaina paikoista kovimmassa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten lentopallon Mestarien liiga jatkuu tiistaina neljännellä lohkovaiheen ottelulla paikoista kovimmassa, Istanbulissa Eczacibasin vieraana.

Lue lisää
Hämeenlinna vavisutti ajoittain Uralochkaa

Hämeenlinna vavisutti ajoittain Uralochkaa

Hämeenlinnan pelasi tähän mennessä kauden parhaan pelinsä naisten lentopallon Mestarien liigassa torstaina, mutta erävoittoon asti eivät eväät vielä riittäneet. Venäläinen Uralochka-NTMK Jekaterinburg otti toisen voittonsa B-lohkossa erin 3-0.

Lue lisää
Kokkonen ja Heikkiniemi johtivat Lentiskerhon cupfinaaliin

Kokkonen ja Heikkiniemi johtivat Lentiskerhon cupfinaaliin

Hämeenlinnan Lentopallokerho selvitti lauantaina tiensä naisten lentopallon Suomen Cupin 2018 finaaliin. Hämeenlinna voitti välierässä vierailleen LP Viesti 3-0.

Lue lisää